World Food Safety Day

World Food Safety Day

Ieder jaar vieren we op 7 juni World Food Safety Day. Dit jaar tijdens de vijfde editie is het thema "Food Standards Safe Lives". Als je eet, hoe weet je dan dat je eten veilig is? Je hebt waarschijnlijk je handen gewassen, je keukengerei schoongemaakt en je eten op de juiste temperatuur gekookt. Maar de voedselveiligheidsstandaarden zijn dƩ manier om veiligheid en kwaliteit van ons voedsel te garanderen en zijn daarom van groot belang.

Groente- en fruitsector

De World Health Organization (WHO) heeft voor de telers in de groente- en fruitsector informatieve folders over dit onderwerp gepubliceerd. De eerste folder luidt "Food safety is everyone's business; in growing fruits and vegetables" en benadrukt het belang van voedselveiligheid. In de tweede folder; "Five keys to growing safer fruits and vegetables: promoting health by decreasing microbial contamination" worden vijf punten benoemd die ook verweven zijn in de GlobalG.A.P standaarden.

Webinars

Ter erkenning van World Food Safety Day zal de International Association for Food Protection (IAFP) van 1-30 juni 2023 open toegang bieden tot alle opgenomen webinars in de archieven voor niet-leden. U kunt denken aan onderwerpen zoals nieuwe methoden, producten of hulpmiddelen om te delen met de voedselveiligheidsgemeenschap. Op de website van IAFP vindt u meer informatie over dit initiatief.

Op 6-9 juni 2023 organiseert World Health Organization (WHO) een reeks lezingen over voedselveiligheid om bewustzijn te vergroten en belanghebbenden zullen aangemoedigd worden om te debatteren en te discussiƫren over onderwerpen gerelateerd aan gezondheid en voedselveiligheid. Voor meer informatie over de onderwerpen en aanmelding kunt u terecht op de website van WHO.

Doe mee!

Ook uw steentje bijdragen en meedoen? Gebruik de folder ''a guide to World Food Safety Day 2023: food standards save lives om ideeƫn op te doen.

Terug naar de bovenkant van de website