Voorheen de EWRS databank
Food Compass beheert sinds 2018 de databank met residu-analyses, voorheen de EWRS-databank. In deze databank staan de resultaten van ca. 75.000 residu-analyses op verse groenen en fruit van de afgelopen 20 jaar. Deze residudata worden geheel anoniem opgenomen in de databank. De data in onze databank is alleen toegankelijk voor Food Compass deelnemers.
De data is afkomstig uit de volgende bronnen:
- het Food Compass monitoringsprogramma
- de NVWA (t/m begin 2018)
- de monitoring door individuele handelsbedrijven
De data vanuit de NVWA wordt vanwege technische issues sinds 2018 niet meer opgenomen in de Food Compass databank. Er wordt aan gewerkt om dit in 2023/2024 weer mogelijk te maken.
Vanaf juli 2021 worden er weer bedrijfseigen residudata in de databank ingelezen. Over de periode juli 2021-juli 2023 zijn van ca. 20 bedrijven ongeveer 4.000 residuanalyses opgenomen in de databank.
Graag breiden wij de data in de Food Compass databank verder uit. Met deze data kan Food Compass haar werk nog beter doen en hebben bedrijven meer data tot hun beschikking voor bijv. eigen residumonitoringsprogramma's. Laat u residuanalyses uitvoeren via Normec Groen Agro Control of Eurofins Lab Zeeuws Vlaanderen en zou u deze data beschikbaar willen stellen voor de Food Compass databank? Laat het ons weten door het interesseformulier in te vullen. Het Food Compass bureau zal daarna contact met u opnemen om de mogelijke deelname door te nemen.
Voor het aanleveren van data dient een overeenkomst afgesloten te worden. Deze overeenkomst is te vinden in het Food Compass portaal. Food Compass stelt een aantal (kwaliteits)eisen aan monsters die toegevoegd worden aan de Food Compass databank. Het mogen bijvoorbeeld alleen monsters van verse, onbewerkte groente, fruit en paddenstoelen zijn. Dit is na te lezen in het document "Instructie Residuanalyses aanleveren aan EWRS".
Zijn er vragen naar aanleiding hiervan? Neem dan telefonisch contact op via 079-3681168 of stuur uw vraag naar info@foodcompass.nl.