Over Food Compass

Food Compass is een onafhankelijke kennis- en dataplatform op het gebied van voedselveiligheid voor de groente- en fruitsector in Nederland. De data in de Food Compass databank (voorheen EWRS) bestaat uit residuanalyses vanuit monitoring, die verzorgd wordt door Food Compass en de resultaten van analyses die op initiatief van de deelnemende bedrijven zelf zijn uitgevoerd. Food Compass werkt hiermee aan het collectieve belang van de sector op gebied van voedselveiligheid.

Begin 2023 heeft Food Compass ca. 240 deelnemende bedrijven.

Deelnemers zijn:

  • Handelsbedrijven
  • Importeurs en exporteurs
  • Sorteer- en pakstations
  • Veilingen
  • Telersverenigingen
  • Groentesnijbedrijven

Deelnemende bedrijven

Waarom deelnemen?

Deelname aan Food Compass biedt u:

Service

Food Compass heeft de expertise in huis en organiseert voor u het nemen van monsters. Food Compass biedt u administratieve lastenverlichting Ć©n de oplossing voor uw individuele analyseverplichting.

Betaalbaar

Begin 2023 heeft Food Compass 240 deelnemers. Doordat Food Compass grote aantallen monsters voor meerdere bedrijven tegelijk laat analyseren, is deelname aan Food Compass betaalbaar. De landelijke, sectorale aanpak van Food Compass neemt u zorgen en kosten uit handen.

Informatie

Als deelnemer aan Food Compass wordt u regelmatig geĆÆnformeerd over actualiteiten op het gebied van voedselveiligheid of over nieuwe wetgeving. Daarnaast ontvangt u terugkoppeling van onderzoeksresultaten middels (kwartaal-) rapportages en via onze maandelijkse nieuwsbrief.

Professioneel

Food Compass garandeert, in overleg met het deskundigen panel (vertegendwoordigd door kwaliteitsmanagers van deelnemende bedrijven en de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit), een objectieve aanpak en anonieme deelname. Onafhankelijke monsternemers en geaccrediteerde laboratoria verzorgen een professionele uitvoering.

Terug naar de bovenkant van de website