Geslaagde deelnemersbijeenkomst Food Compass

Geslaagde deelnemersbijeenkomst Food Compass

Donderdagmiddag 8 juni 2023 heeft Food Compass haar jaarlijkse deelnemersbijeenkomst gehuden bij het GroentenFruit Huis in Zoetermeer.

Het was een bijzondere middag waarbij we met elkaar hebben stilgestaan bij het 20 jarig bestaan van Food Compass. Veel van onze deelnemers zijn sinds het eerste uur aangesloten bij ons monitoringsprogramma. Een van de eersten was Aartsen Fruit & Vegetables, als dank ontving het bedrijf een bloemetje. Ook werd het nieuwe logo en de nieuwe website van Food Compass onthuld en daarnaast werd een samenvatting gegeven van de monitoringresultaten van 2022.

Tijdens deze middag werden drie zeer interessante presentaties gegeven. De eerste presentatie werd gegeven door Normec Groen Agro Control en ging over het reilen en zeilen op het residu lab met onderwerpen als hoe verloopt een residu analyse, wat zijn de toetsingscriteria en hoe wordt omgegaan met MRL en scope wijzigingen. De tweede presentatie werd gegeven door het Ministerie
van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Crop Life NL en ging over de toenemende vraag naar biostimulanten in de groenten en fruit sector. Er werd ingegaan op de vraag wat biostimulanten zijn, waarvoor ze worden gebruikt en welke risico's er zijn bij het gebruik ervan. De laatste presentatie werd gegeven door Universiteit Gent en ging over manieren om de groei van Listeria
monocytogenes te onderdrukken in verpakte en versneden sla. Food Compass heeft ten behoeve van het onderzoek de microbiologische data die is verkregen door jarenlange monitoring van groenten en fruit gedeeld met de Universiteit van Gent. We kijken terug op een zeer gezellige en leerzame middag.

Zijn er vragen naar aanleiding hiervan of wilt u meer weten of Food Compass, laat het ons dan weten op info@foodcompass.nl.

Terug naar de bovenkant van de website