Consultatie NVWA handboek levensmiddelenmicrobiologie (infoblad 85)
Informatieblad 85 is geactualiseerd en ligt ter consultatie voor aan het bedrijfsleven. In het handboek levensmiddelenmicrobiologie, geeft de NVWA toelichting op een aantal teksten uit de Europese Verordening (EG) Nr. 2073/2005 over microbiologische criteria voor levensmiddelen. De laatste versie van het infoblad 85 stamt uit 2021.
Allereest gaat het informatieblad 85 gaat verder onder de naam Handboek Levensmiddelenmicrobiologie. Daarnaast geeft het nieuwe concept handboek onder andere meer duiding over het uitvoeren van Listeria monocytogenes-studies. En wordt aandacht besteed aan een nieuw technical guidance-document voor het uitvoeren van challenge-testen en nieuwe uitdagingen op het gebied van microbiologische besmettingen. Ook zijn de aanpassingen van warenwet bereiding en behandeling levensmiddelen hierin verwerkt zoals de STEC norm.
Consultatie bedrijfsleven
Tot en met 31 December 2024 kunnen gebruikers van het nieuwe handboek reageren op de inhoud, door een mail te sturen naar HBLevensmiddelenmicrobiologie@nvwa.nl. De publicatie van het nieuwe handboek wordt in de loop van 2025 verwacht.