Skip Navigation Links
Home (Nederlands)
Waarom Food Compass?
Hoe werkt Food Compass?
Over Food Compass
Deelnemende bedrijven
Aanmelden
Contributie
Extra monsters
Microbiologisch onderzoeksprogramma
Kennis en informatie microbiologie
EWRS
Residucontrole GlobalGAP
Watermonitoring
Meestgestelde vragen
Sitemap
Contact
Disclaimer
LinksSkip Navigation LinksExtra monsters
 
Waarom extra monsters?
U wilt iets weten van een bepaalde partij, bijvoorbeeld op verzoek van een klant. Als deelnemer aan Food Compass kunt u dagelijks op eigen verzoek extra monsters laten onderzoeken.
 
Food Compass werkt samen met:
 
U kunt zelf de monstername doen, of u kunt dit uitbesteden aan Kiwa AQS.
 
N.B. Extra monsters worden apart aan u gefactureerd. De kosten hiervan zijn niet in de jaarlijkse contributie inbegrepen. Klikt u hier voor de  tarieven.
 
Uitbesteden aan Kiwa AQS
Kiwa AQS bemonstert volgens de officieel vastgestelde en geaccrediteerde bemonsteringmethode. Vervolgens zorgen zij ervoor dat het monster bij het laboratorium van uw keuze wordt aangeleverd voor de analyse. U kunt ervoor kiezen om de extra monsters tegelijk met de Food Compass monsters (sectorale monitoring) te laten nemen. In dat geval gaan de extra monsters die u wilt laten nemen naar hetzelfde lab als de Food Compass monsters.
 
Zelf de monstername doen
Kiest u ervoor zelf de monstername te doen, dan levert u de monsters zelf aan bij het laboratorium van uw keuze. Indien gewenst kunt u voor deze monstername en het vervoer wel de diensten van  Kiwa AQS Nederland BV inhuren (tel. 088-308 85 00), maar dit wordt niet door Food Compass geregeld. Soms kan het lab de monsters bij u ophalen. U krijgt het analysecertificaat en de factuur rechtstreeks van het lab, en indien van toepassing van Kiwa AQS Nederland BV.