Skip Navigation Links
Home (Nederlands)
Waarom Food Compass?
Hoe werkt Food Compass?
Over Food Compass
Deelnemende bedrijven
Aanmelden
Contributie
Extra monsters
Microbiologisch onderzoeksprogramma
Kennis en informatie microbiologie
EWRS
Residucontrole GlobalGAP
Watermonitoring
Meestgestelde vragen
Sitemap
Contact
Disclaimer
LinksSkip Navigation LinksResiducontrole GlobalGAP
 
GlobalGAP-telers moeten zorgen voor residuanalyses van hun producten. Om aan deze eis te voldoen kunnen telers via een bij Food Compass aangesloten handelsbedrijf of afzetorganisatie deelnemen aan het residumonitoringssysteem van Food Compass. Het contract wordt dus zowel door de handelaar als door de teler ondertekend waarbij wordt aangegeven welk(e) product(en) door de teler aan de handelaar wordt geleverd. Als Food Compass bij dat handelsbedrijf komt bemonsteren dan wordt eens in de paar jaar (afhankelijk van de risico-analyse) product van die specifieke teler bemonsterd. De producten worden door onafhankelijke monsternemers bemonsterd bij het handelsbedrijf. Na analyse in het laboratorium ontvangen zowel het handelsbedrijf als de teler van Food Compass rechtstreeks de analyseresultaten.
 
Food Compass wordt door GlobalGAP erkend als residumonitoringsysteem (zie www.globalgap.org). Hiertoe wordt Food Compass jaarlijks ge-audit door MPS-ECAS Certification. GlobalGAP stelt dat “een teler of afnemer in staat moet zijn om actueel bewijs te leveren van een jaarlijkse residu-analyse (of vaker), of deelname aan een ‘derde partij’ residumonitoringsysteem, dat traceerbaar is tot de productielocatie en dat betrekking heeft op de gewasbeschermingsmiddelen die toegepast zijn op het gewas/product”.
 
Deelname is mogelijk vanaf 51,50 euro per teeltbedrijf. Het aanmeldingsformulier, de voorwaarden en de tarieven kunt u hier downloaden. De jaarlijkse bijdrage wordt door Food Compass bij het handelsbedrijf in rekening gebracht.