Skip Navigation Links
Home (Nederlands)
Waarom Food Compass?
Hoe werkt Food Compass?
Organisatie
Deelnemende bedrijven
Aanmelden
Contributie
Extra monsters
Residucontrole GlobalGAP
Watermonitoring
Meestgestelde vragen
Sitemap
Contact
Disclaimer
LinksSkip Navigation LinksHome (Nederlands)

Food Compass
Food Compass voert landelijk onafhankelijk, op risico-analyse gebaseerd, residuonderzoek uit. Bedrijven die werken volgens de Hygiënecode voor ongesneden vers(e) groenten, fruit en paddestoelen zijn verplicht residuonderzoek uit te voeren. Zij kunnen gebruik maken van de diensten van Food Compass. Ook andere bedrijven die in het kader van een eigen HACCP-plan residuonderzoek laten uitvoeren, kunnen zich bij Food Compass aansluiten. 

Daarnaast heeft Food Compass een onderzoeksprogramma ontwikkeld over microbiologische risico's.

In onze folder vindt u alles wat u wilt weten over Food Compass. Klik hier voor de Engelse versie.

 

Aanmelding watermonitoring

Klik hier voor informatie over de sectorale watermonitoring door Food Compass en tevens voor het aanmeldingsformulier.

Food Compass Portaal
Een analyserapport in het Nederlands, Engels of Duits laten opstellen, met of zonder vermelding van Russische MRL's? De analyseresultaten van al uw Food Compass monsters in één overzicht bij elkaar? Het zijn voorbeelden van wat u kunt doen met het Food Compass portaal. Dit internetportaal is nu de centrale plek waar u al uw Food Compass zaken kunt regelen. Deelnemers kunnen inloggen via de knop 'Mijn Food Compass' rechtsboven in dit scherm. Uiteraard blijft Food Compass gewoon bereikbaar per telefoon, post en e-mail.

Food Compass heeft in de afgelopen jaren een gedegen residumonitoringsysteem neergezet en er is veel kennis ontwikkeld en gedeeld met de sector. Professionalisering van Food Compass was echter nodig om de efficiëntie te vergroten en de service naar de deelnemers te verbeteren. Met het portaal zijn de administratieve stromen van Food Compass geautomatiseerd. Er is minder papierwerk nodig bij aanmelding van nieuwe Food Compass deelnemers. Aanmelding en (adres)wijzigingen geeft u door via het portaal. Ook hoeft er minder informatie heen en weer gestuurd te worden tussen Food Compass, AQS Nederland BV (i.v.m. monstername) en de laboratoria. Analyseresultaten worden door de laboratoria in het portaal ingevuld en u krijgt automatisch bericht wanneer er nieuwe resultaten binnen zijn.

Het portaal is gebouwd door Q-ray. De ontwikkeling van het portaal is gesubsidieerd door het Productschap Tuinbouw.

Resultaten residu-analyses
Alle gegevens uit het residuonderzoek zijn opgeslagen in de
EWRS-databank. De databank met residugegevens is alleen toegankelijk voor deelnemers aan EWRS (waaronder alle deelnemers aan Food Compass).